آخرین اخبار
پیشگویی تکاندهنده امام صادق (علیه السلام)
پنج شنبه 04 اردیبهشت 1404 - 13:42
با اینکه نزدیک به ۱۳۰۰ سال از دوران حیات امام جعفرصادق(علیه السلام) میگذرد اما فرمایشات و پیشگوییهای ایشان در قرنها پیشتر، کاملاً با دنیای امروز ما مطابقت دارد و این تطابق بهقدری معجزهگر است که اگر کسانی از زمان حیات این امام بزرگوار اطلاع نداشته باشند، این طور تصور میکنند که ایشان هنوز در قید حیاتاند!

انوارنیوز به نقل از فارس : گرچه همه ما امام باقرالعلوم (علیه السلام) را به عنوان شکافنده علم و عالم بر تمام دانش دنیا میشناسیم اما این را همه بهخوبی میدانیم که امام جعفر صادق (علیه السلام) نیز آنچنان بر علوم گوناگون تسلط داشتند که از ایشان بهعنوان دریای بیکران علم یاد میشود. امام بزرگواری که از بزرگترین معلمان در میان اهلبیت شناخته میشوند و بیش از ۴ هزار شاگرد پای مکتب ایشان تربیت شدهاند. در واقع تسلط امام صادق (علیه السلام) بر علوم حتی علوم ناشناخته بهقدری بوده که زبانزد خاص و عام بودهاند و به گفته ابن حَجَر هیتمی؛ عالم اهلسنت، مردم از او دانشهای فراوان نقل میکردند و آوازه او به همهجا رسیده بود. همچنین ابو بحر جاحظ؛ عالم و ادیب هم نوشته که دانش و فقه او دنیا را پرکرده بود.نلههای امام صادق (علیه السلام) از چه فاجعهای خبر میداد؟
سخنگفتن از علم بینهایت امام جعفر صادق (علیه السلام) بهمانند توصیف دریای بیکرانی است که قطعاً نمیتوان حق مطلب را ادا کرد و اصلاً از تصور عامه مردم خارج است، زیرا ایشان بر علومی واقف بودند که بسیاری از آن علوم، قرنها بعد شناخته شدند و بسیاری از آنها هنوز ناشناخته هستند؛ چه بسا که امام صادق (علیه السلام) باتکیهبر چنان علمی طی ۳۴ سال امامت شیعیان توانستند تحول علمی و فرهنگی عظیمی را رقم زده و طوری احیاگر مذهب شیعه و تقویتکننده پایههای علمی این مکتب باشند که از مذهب شیعه اثنیعشری با عنوان «مذهب جعفری» و از آن حضرت با عنوان رئیس این مذهب یاد میشود، بنابراین بدیعی است که این امام عالم با چنان دانشی بتوانند پیشگویی منحصربهفردی از آخرالزمان داشته و برای مکتب شیعه و شیعیان ابراز نگرانی کنند.
شاید باورش برای خیلیها سخت باشد، اما امام صادق (علیه السلام) قرنها پیشتر، اوضاعواحوال این روزهای ما را پیشبینی کرده بودند؛ پیشبینی دقیق و بینقصی که حتی شاید از درک مردم آن دوران و این دوران نیز خارج باشد. حجتالاسلام عالی خطیب و کارشناس مذهبی با روایتی در همین راستا به نگرانیهای امام صادق (علیه السلام) از دوران آخرالزمان اشاره کرده و میگوید:« ازسدیرر صیرفی (از راویان شیعه و اصحاب امام باقر و امام صادق) نقل است که میگوید با چند تا از شاگردان امام صادق (ع) به خدمت حضرت رفتیم و دیدیدم ایشان روی زمین نشسته و مثل کسی که بچه ازدستداده و عزای سنگینی بر او وارد شده، گریبانچاک کرده و گریه میکنند؛ هوش از سرمان پرید و نمیدانستیم چه مصیبتی بر خانه امام وارد شده که دیدیم حضرت در بین گریههایشان این جمله را میگویند: «آقای من! غیبت تو، خواب را از چشم من ربوده و آرامش را از من گرفته» وقتی گریههای حضرت تمام شد از ایشان پرسیدیم آقا خبری شده، مصیبتی وارد شده؟ حضرت فرمودند: «داشتم کتاب جفر (از منابع علوم اهلبیت که الان در اختیار امامزمان است و از گذشته و آینده خبر میدهد)، دوران آخرالزمان و غیبت طولانی فرزندمان مهدی را میدیدم و فتنههایی که باعث میشود برخی شیعیان ما زمین بخورند؛ آن زمان که سختیهایی بر شیعیانمان وارد میشود که بعضیها دچار لغزش و ریزش میشوند؛ پس ناله من از آن دوران بلند شد.» عالی ادامه میدهد: «وقتی میگوییم، امام از علم سرشار بودهاند و بابت دوران آخرالزمان نگران، دقیقاً منظور همین است که ایشان، قرنها جلوتر از زمان، بلاهای وارد بر فرزندشان را میبینند آنچنان اشک میریزند که همه متحیر میشوند.» دعاهایی برای رهایی از آسیبهای آخرالزمانی
امام صادق (علیه السلام) فرمودهاند: «علم، ۲۷ حرف است و ۲۷ قسمت دارد. همه معارفی که پیامبران صلوات اللّه علیهم آوردهاند، ۲ حرف است. پس مردم تا امروز بیش از این دو حرف را نشناختهاند و زمانی که قائم ما قیام کند، ۲۵ حرف دیگر را ظاهر ساخته و با آن دو حرف قبلی ضمیمه ساخته و در بین مردم منتشر گرداند!» شاید همین فرمایش امام صادق (علیه السلام) برخوردار بودهاند که بشر تا به امروز فقط چند حرف آن را شناخته است و بهموجب همین علم، امام صادق (علیه السلام) ویژگیهای دوران آخرالزمان را معجزهوار عنوان کردهاند؛ ویژگیهایی که امروزه شاهد تحقق بسیاری از آنها هستیم.
حجتالاسلام ناصر رفیعی خطیب و کارشناس مذهبی با اشاره به نگرانیها امام صادق از دوران آخرالزمان با استناد به جلد ۵۲ بحارالانوار توضیح میدهد: «راوی میگوید خدمت ایشان رسیدم؛ فرمودند میدانی آن دوران چه میشود؟ بچهها بزرگترها را احترام نمیکنند؛ جوانها حرف گوش نمیدهند؛ مسجدها خلوت میشود؛ حق به حاشیه میرود؛ باطل آشکار میشود؛ مؤمن سکوت میکند؛ امربهمعروف تعطیل میشود؛ حلال، حرام میشود و حرام، حلال؛ ربا آشکار میشود؛ طالب حلال را مذمت میکنند؛ طالب حرام را تعریف میکنند؛ همجنسگرایی میشود و هرکه دنبال لقمه حلال باشد، میگویند مگر الان با لقمه حلال میشود زندگی کرد!» حجتالاسلام رفیعی ادامه میدهد: «در واقع امام صادق (علیه السلام) آن زمان پیشبینیهایی داشتهاند و ما امروز در آن دوران حساس قرار داریم که باید بسیار مراقب باشیم. چه بسا که به ما سفارش کردهاند برای نیفتادن در این دامها، چند دعا را در زمان غیبت بسیار بخوانید که این دعاها بدین شرح است: * یا الله، یا رحمان، یا رحیم، یا مقلبالقلوب، ثبت قلبی علی دینک* اللهم عرفنی نفسک، عرفنی رسولک، عرفنی حجتک*ربنا لاتزغ قلوبنا بعد اذهدیتنا» بهعنوان حسنختام این گزارش حتماً برایتان جالب خواهد بود اگر بدانید که امام صادق (علیه السلام) از علومی مانند فیزیک، شیمی، بدن شناسی، گیاهشناسی، کشاورزی، مهندسی، معدنشناسی و ستارهشناسی گرفته تا فقه، حدیث و تفسیر و کلاً و فلسفه الهیات را در قالب ۱۵ رشته برای هزاران شاگرد تدریس میکردهاند و شاگردان ایشان نیز صرفاً محدود به شیعیان نمیشدهاند.
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به پایگاه خبری تحلیلی انوار نیوز می باشد.
ارسال نظر